Blog

Estrena de l’obra de teatre “UNA NOVA PRIMAVERA

  |   Representacions   |   2 Comments

Un homenatge a les Brigades Internacionals  a càrrec de ‘Projecte Escènic La Voz Ahogada’.

 

Data: Diumenge, 28 d’octubre de 2018

Horari: 19:00

Lloc: Aliança del Poblenou, Rambla del Poblenou, 42 Metro L4 (Estació Poblenou)    Bus 6, B25, B20, 136

Entrades: Demanar la corresponent invitació al correu electrònic sg.memoriademocratica.justicia@gencat.cat, o be, trucant al telèfon 937819779 (horari d’atenció al públic, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h)

 

El 18 de juliol de 1936 una part de l’Exèrcit Espanyol dóna un cop d’Estat al govern de la República Espanyola. Les potències democràtiques estrangeres donen l’esquena al govern d’Espanya mentre que els colpistes reben ajuda i suport militar dels exèrcits feixistes de Hitler i Mussolini.

 

Davant aquesta situació s’organitza i promou la creació de les Brigades Internacionals. Més de 35.000 homes i dones de 53 països van acudir a Espanya en auxili del govern de la II República, disposats a donar la seva vida per ajudar al poble espanyol a lluitar per la seva llibertat i contra el feixisme. Més de 9.000 d’ells deixaren les seves vides als camps d’Espanya.

 

Mai en la història s’ha donat un cas tan extraordinari de solidaritat internacional.

 

L’obra està representada per dos actors, Iván Campillo i Mireia Clemente, que interpreten la història d’amor entre el brigadista suec Stig Berggen i la infermera catalana Maria Sans. Aquest és el fil conductor d’un seguit d’històries d’altres brigadistes.

 

Volem parlar de les moltes petites histories que es van produir en aquella guerra por la llibertat, on hi va haver dones lluitant pel seu dret a la igualtat i homes de diferents ètnies que lluitaven també contra el racisme.

 

L’obra compta amb projeccions de foto i vídeo, així com àudios gravats als pocs testimonis que en queden, i altres persones relacionades amb la història. Els actors representen l’obra en català, castellà, anglès, francès, suec, alemany i italià, amb subtítols.

2 Comments
  • Neus | Oct 23, 2018 at 2:17 pm

    Quant de temps dura la obra?
    Per coordinar transport

    • La Voz Ahogada | Oct 23, 2018 at 2:41 pm

      Hola Neus, és 1 hora i 15′

Post A Comment