top of page
1.png

IVÁN CAMPILLO

Autor i director

Professional de les arts escèniques, llicenciat en Art Dramàtic per l’Institut de Teatre amb més de 20 anys d’experiència en els escenaris com a actor, director i autor teatral i docent. Debuta el 1995 sota la direcció de Ricard Salvat amb En la ardiente oscuridad (Buero Vallejo) i La pell de brau (Salvador Espriu). Ha protagonitzat el musical Cabaret (personatge Cliff Bradshow) en la Producció Stage sota la direcció Original de Sam Mendes i és una cara coneguda a TV3 on ha intervingut en sèries televisives com: El joc de viure, Laberint d’ombres, El cor de la ciutatVentdelplà i La Riera. Com a autor i director ha dut a terme muntatges en cartellera a Barcelona per diferents companyies. Des de comèdies (Tu digues que l’estimesSalvem les balenes... I el meu matrimoni, què?, Totes les parelles ho fan) fins a clàssics (La importància de ser Frank d’Oscar Wilde, traducció i adaptació, Els còmics d’una nit d’estiu a partir de l’obra de Shakespeare). Forma part de La Voz Ahogada Projecte Escènic des del primer muntatge com a autor i director i en alguns com a actor.

foto_estudi_cco_edited.jpg

MIREIA CLEMENTE

Actriu i documentació

Actriu, màster en estudis teatrals per l’Institut de Teatre, doctorada en arts escèniques amb La memòria històrica a Catalunya (1976-2018 polítiques i actuacions, arts escèniques i dramatúrgies). Especialitzada en teatre per a la transformació social i per a la comunitat. Com a actriu ha treballat en obres de teatre clàssic a Madrid sota la direcció d’Ángel Gutiérrez al Teatre Chèjov a Madrid i gira estatal amb Antonio Díaz- Florián a Madrid. Ha treballat tres anys a la Universitat Nacional de Timor Oriental al Sudest asiàtic, on ha desenvolupat projectes d’arts escèniques i audiovisuals vinculats als drets humans per a la Cooperació Espanyola, i agències de Nacions Unides com Unicef, entre d’altres. El 2016 promou la creació de A voz ahogada. Un homenatge a Miguel Hernández on participa com a actriu i a partir d’aquí crea la cia La Voz Ahogada Projecte Escènic on treballa en tots els muntatges de la companyia com a actriu i com a coordinadora de documentació, treballant amb historiadors i testimonis, i diferents agents.

4.png

LAURA SANCHO

Actriu

Es forma com a actriu estudiant interpretació amb Boris Rotenstein al Col·legi del Teatre i amb Josep Costa a l’Escola Memory, i cant amb Susana Domènech. Comença la seva carrera professional l’any 1996 amb La verbena de la Paloma al teatre Tívoli, dirigida per Calixte Bieito. El mateix any treballa al Teatro Nuevo Apolo de Madrid en el musical La Maja de Goya, dirigida per Vicente Fuentes i un any després inaugura el TNC amb L’auca del senyor Esteve, dirigida per Adolfo Marsillach. Ha actuat en més de 30 muntatges, dels que podem destacar Libretto per a Isolda, d’Esther Vilar. Versus Teatre i Teatro J.M. Rodero de Madrid, Adeu a Berlín (adaptació del musical Cabaret), de Josep Costa al Teatre Artenbrut, Las Otras, de Josep Costa al Teatre Capitol, Tu digues que l’estimes, d’Iván Campillo al Teatre Gaudí Barcelona. A televisió ha treballat a TV3 primer formant parella còmica amb Pep Guinyol com a Poca i Solta, a l’espai infantil Club Super 3, i després a les sèries La riera amb el personatge de Gràcia, (2014-2015) i El cor de la ciutat amb el personatge d’Iris, (2004-05 i 2007-09).

Mònica Mas (5)_edited.jpg

MÒNICA MAS

Actriu

Actriu i psicòloga. Ha viscut el món teatral des de petita ja que els seus pares s'han dedicat al teatre, a la direcció, lectures dramatitzades i recitació. Però no és fins a 2015 que es decideix a fer el salt i es llança de ple al món de la interpretació. S'ha format en interpretació teatral i a càmera a Barcelona, a Complot Escènic, Estudi Karloff i la Bobina, de la mà de Tony Corvillo, Iván Campillo, Pep Armengol, Lluïsa Castells i Gràcia Querejeta, entre altres. Actualment està cursant el postgrau en interpretació teatral metodologia CODA en la Timbal a Centre de Formació i Creació Escènica. I s’ha format en dansa contemporània a l'Escola Eulàlia Blasi de Barcelona i Dansi Studios. Ha actuat en les obres de teatre Rita de Marta Buchaca, i Un mort, dos morts, tres morts d'Iván Campillo. Ha participat en diversos projectes de ficció com els curts Fora de mi, Variació, Per la Guerra perduda, La Metamòrfica, Emília Morta, Inhumen o Allegro, vídeos musicals com No llores más por mí d'H ROTO, campanyes publicitàries com 2nmoviment-Amor i Odi de l’Auditori de Barcelona i per a l’Agència catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya.

Jorge Sarraute.jpeg

JORGE SARRAUTE

Música i arranjaments

Professor de piano, teoria i solfeig pel Conservatori Alberto Williams de Buenos Aires. Ha actuat en nombrosos festivals i sales de concerts de tot el món. Ha treballat fent arranjaments com a músic intèrpret amb Ovidi Montllor, JA Labordeta, Maria de la Mar Bonet, Raimón, Marina Rosell, Sisa, Carles Cano, La Bullonera, Elba Picó, entre d’altres. Com a docent, inaugura amb altres professors al Taller de Músics de Barcelona el 1979 com a professor de contrabaix. Com a compositor té una llarguíssima trajectòria tant en cinema i televisió, així com arts escèniques ja sigui teatre, dansa i circ, treballant per grans companyies (Comediants, Artristras, Circ Cric, etc.). També ha escrit diverses obres per l’Ajuntament de Barcelona en diferents actes institucionals (la Mercè. Grec, Campanyies contra la xenofòbia, Banda Municipal, etc.) i per la Generalitat de Catalunya a Festival per la diversitat. Amb la seva obra per a coral i percussió El cant de la Terra ha dirigit el cor de la Capella de Santa Maria de la Mar i el Cor Nacional de Cuba al teatre Karl Marx de l’Havana. Actualment, segueix amb el seu treball com “músic de batalla” amb diversos cantants, el grup vocal Gospel Viu, concerts de jazz, música popular catalana i tango amb músics locals, Missa Criolla al Palau de la Música Catalana, etc. Forma part de La Voz Ahogada Projecte Escènic des del primer muntatge com a compositor, responsable dels arranjaments, i assessorament i direcció musical.

c-Maximo03_edited.jpg

MÁXIMO HITA

Coreografia i moviment escènic

Procedent d’una família d’artistes (músics, pintors, ballarins, etc.) s’inicia en la Dansa a primerenca edat, cursant els seus estudis professionals a l’Institut del Teatre de Barcelona. És membre fundador de la desapareguda companyia de dansa BCB Ballet Contemporani de Barcelona, amb la qual realitza gires nacionals i internacionals (Europa, Amèrica del Sud i els EUA), incloent-hi Broadway.

Jordi Ollé_edited.jpg

JORDI OLLÉ

Producció i ajudant de direcció

Diplomat en interpretació a Complot Escènic i amb formació en locució i interpretació davant la càmera. Ha treballat en diversos muntatges i compagina la interpretació amb ràdio on és comentarista des de 2014. Va entrar a formar part de la companyia amb el muntatge En Bangkok también hay ratas, on va començar fent pràctiques d’ajudantia de direcció i en acabar va passar a ser membre de la companyia.

5.png

SERGI SALAMÉ

Vídeo i projeccions

Tècnic aeronàutic en el Centre de Control Aeri de Barcelona (Enaire) treballant a torns 24h responsable de la continuïtat del servei tècnic que es presta als controladors i vídeo activista. Participa en organitzacions sindicals nacionals i internacionals promovent la seva professió d’ATSEP (Air Traffic Security Electronics Personnel). Durant el 15M va participar en la comissió tècnica de Comunicacions de la Coordinadora del 15M BCN, en 15MBCNTV i en la comissió de difusió del 15M Poblenou, especialitzant-se en creació audiovisual. Així mateix ha participat en la comissió de Comunicació i de territori de Bcomú, d’ICV i d’EnComú Podem. En el desenvolupament d’aquestes funcions ha creat múltiples productes audiovisuals, ja siguin streamings, entrevistes, documentals o registrant esdeveniments per al seu arxiu, fins i tot en accions de desnonaments o protestes de la PAH enfront de bancs, etc. posant la seva càmera davant de policies parant així més que probables actes violents per part de la policia. Quan La Veu Ahogada va presentar la seva obra en el transcurs de l’Homenatge a Pubill, Sergi Salamé va començar a registrar en vídeo totes les seves obres de teatre fins a l’actualitat. Actualment, forma part de la Junta de l’Associació d’Expressos Polítics del Franquisme, precisament desenvolupant les funcions de creació audiovisual.

2.png

ELENA BALLESTER

Vestuari

És estilista i dissenyadora en publicitat, televisió i teatre. En televisió destaquen el seu treball a la productora Cromosoma amb Pol Nord i Cadena Perpètua, i en Gestmusic-Endemol amb els programes Hospital, Què Show, Quines Estrelles, Pluja d’Estrelles, Les nostres Estrelles, Gala de Cap d’Any 2000, Cançons, Gala de Navidad 2001, Es Busca un Estel i Eurojunior i en la sèrie Nit de misteri. En cinema destaca el seu treball en la pel·lícula Tras el cristal, Violetes, Mil Cretins i Any de Gràcia de Ventura Pons. Amb la productora Minoria Absoluta ha treballat a La Escobilla Nacional i la pel·lícula 14 d’abril, Macià contra Companys (Manel Huerga). Ha treballat a Tv3, al Departament de vestuari. Comença a treballar amb La Voz Ahogada el 2016 sent la responsable de vestuari de A Voz Ahogada. Un homenatge a Miguel Hernández i Una nova primavera.

Teresa Calvo Viniegra_portrait.jpg

TERESA CALVO

Disseny gràfic

Il·lustradora i dissenyadora gràfica, es va graduar a la Universitat de Belles Arts i va ampliar els seus estudis amb un màster en Disseny Gràfic i Il·lustració Aplicada. Paral·lelament, centra el seu treball personal en projectes de caràcter social, que estimulin el pensament crític i respectin valors feministes i ètics. És autora del llibre Manual gráfico para crear tu propio país i il·lustradora-col·laboradora de la plataforma cultural 'La Intrèpida' i artista convidada del Festival 'Fair Saturday' donant suport al projecte A Pelo sobre la leucèmia en dones. Comença a treballar amb La Voz Ahogada al projecte Dones Lliures. Ha creat la identitat visual de la companyia, desenvolupant pòsters, peces gràfiques i dissenys específics per a cada obra.

Facetune_03-07-2022-08-04-40_edited.jpg

JÚLIA BLAY

Comunicació i premsa

Graduada en Filosofia i màster en Gestió Cultural, porta més de 5 anys gestionant la comunicació d'empreses i agents culturals d'àmbits com les lletres, la música, les arts escèniques o el cinema. Entra a formar part de La Voz Ahogada amb el projecte En Bangkok también hay ratas.

bottom of page