top of page

 PRODUCCIONS 

Póster_Bangkok-1.png

EN BANGKOK TAMBIÉN HAY RATAS

Les lluites veïnals de les dones als barris obrers de Barcelona

En Bangkok también hay ratas és una obra audiovisual que combina escenes de teatre amb projeccions de testimonis, imatges d’època, cançons, música i humor. Tot per acompanyar  “la Rosi” i “la Mari” que arriben a Barcelona amb “el tren Sevillano”, passen pel barraquisme de la Perona, protagonitzen el naixement de les associacions veïnals i lluiten per aconseguir millores als seus barris. Amb els anys es converteixen en dues líders veïnals, una a Nou Barris i l’altra a Sant Martí, i estaran presents en totes les conquestes que es van aconseguir gràcies a les concentracions, vagues, manifestacions i protestes al llarg d’aquells anys 60 i 70 a Barcelona. Les veurem créixer i formar-se dins de les associacions de barris i veurem com la seva lluita fa créixer els mateixos barris, perquè sense l’esforç de totes aquelles dones que com la Rosi i la Mari van lluitar contra les injustícies, la corrupció i la dictadura, mai no hagués estat possible fer de les zones més oblidades de la ciutat uns barris habitables.

Primer Premi La Filadora 2021

logo.png
Póster_La Lola-1.png

LA LOLA

Memòries d'una dona republicana

La Lola recorda, als seus 100 anys, tota una vida de lluita. Amb un sentit del humor i una alegria desbordants, ens explica com va patir pel fet de ser dona, per voler pensar lliurement, i per creure en valors com la llibertat i la democràcia en una època de silenci, de repressió i d’injustícies. El viatge de Lola va des d’un poble petit de Murcia fins el Burgos franquista, del Camp de la Bota fins el Mercat del Poblenou a Barcelona; sempre amb un somriure, sempre alegre, contagiant a tothom la seva força i les ganes de viure. Avui més que mai volem recordar a dones com la Lola, no com a nostàlgia sinó com un exercici de reflexió per estar alerta en uns moments en els que el feixisme torna a créixer i posa en perill els drets i les llibertats pels que tanta gent, i per descomptat, tantes dones com ella, van lluitar per aconseguir.

Poster_Una nueva primavera_02-3-1.png

UNA NOVA PRIMAVERA

La història de les Brigades Internacionals

Si bé l’obra està formada per multitud de petites històries de brigadistes, el fil conductor d’Una nova primavera és la història de Maria i Stig. Una de les moltes històries d’amor que van sorgir entre brigadistes internacionals i dones espanyols. Maria i Stig es van conèixer a l’Hospital Militar de Mataró el 38, quan ell, que havia vingut com a conductor d’ambulàncies al 37, li van encarregar traslladar els ferits cap a Catalunya a causa de l’avançada de les tropes feixistes. Maria treballava com a infermera a l’hospital i entre ells va néixer una història que va vèncer la separació per la marxa dels brigadistes, la segona guerra mundial i 40 anys de dictadura franquista. Els dos van refer la seva vida, però mai van deixar de pensar l’un en l’altre. Després de la mort de Franco, Stig viatja a Espanya des de la seva Suècia natal i es veuen durant una tarda. Finalment, als anys 90 es tornen a trobar.

logo_irl_BN.png
Dones lliures.webp

DONES LLIURES

La Trinitat i la lluita per la democràcia als últims anys de la dictadura

Dones Lliures és la primera posada en escena que relata la situació i les vivències de les preses a la presó de la Trinitat Vella durant el tardo-franquisme (anys 60 i 70), posant el focus a les preses polítiques i fent menció a les preses per raons LGTBIQ+ (criminalitzades per la ley de vagos y maleantes primer i la ley de peligrosidad y rehabilitación social després) i fent menció a la situació de les preses comunes i al col·lectiu romaní. Partint del relats autobiogràfics, parla d'aquelles dones valentes que, en el temps de la clandestinitat, van recollir el testimoni de les que, abans que elles, havien sofert pel sol fet de ser dona, per voler pensar lliurement i per creure en valors com la llibertat i la democràcia en una època de silenci, de repressió, d’injustícies i de falta de llibertats.

bottom of page